De voordelen van chocolade

Luxe chocolade bestellen

Luxe chocolade is afkomstig van de cacaoboonplant en wordt daarom ook wel de chocoladeplant genoemd. De bonen worden gemaakt van cacaobestanddelen, die in feite het eetbare gedeelte van de cacaoplant zijn. Ze worden geoogst en vermalen tot een pasta of oplossing van cacaoboter, die wordt gebruikt om chocolade te maken. Cacaoboter is romiger en zoeter dan cacaobestanddelen, en daarom wordt het gebruikt om chocoladedesserts en snoepgoed te maken.

Het vetzuurgehalte van de chocolade bestaat grotendeels uit verzadigde en onverzadigde vetzuren, meestal in de vorm van verzadigde vetten. Hazelnoten bevatten minder verzadigde vetten dan pinda’s, en zijn dus niet zo schadelijk voor onze gezondheid. Ze zijn een prima vervanger voor andere vetten in onze voeding.

Uit de studie waarin chocolade en magere melk werden vergeleken, bleek dat chocolade een lager vetgehalte had dan melk. Toch bleek uit deze studie dat het vetgehalte in de chocolade niet noemenswaardig werd beïnvloed, en daarom laten veel mensen het in desserts zitten, want het is romig en heerlijk.

Talrijke recente studies hebben zich toegespitst op de heilzame eigenschappen van chocolade. Het blijkt positieve effecten te hebben op het cholesterolgehalte in het bloed, waardoor het risico van hartaanvallen en beroertes wordt verminderd. Bovendien is er een anti-oxidant effect, waardoor ook het risico op kanker en diabetes wordt verminderd.

Uit de studie bleek ook dat chocolade het risico op dikke darmkanker met 50% verlaagt, wat geen grote verrassing is. flavoniods, een groep anti-oxidanten, zijn ook aanwezig in chocolade. Men kan dus aannemen dat deze grote chocolade ook tegen kanker is. De studie suggereert ook dat het eten van pure chocolade kan helpen bij een gezonde hartaandoening door het risico op een beroerte te verlagen en het risico op een hartaanval te verkleinen.

Het verrassende resultaat van deze studie is dat het vet en de suiker in de chocolade gezond zijn. Dit is in feite de reden waarom sommige mensen zeggen dat het eigenlijk ‘vol calorieën’ zit. Uit de studie bleek dat de antioxidantwerking in chocolade, die proanthocyanine wordt genoemd, krachtig is en een groter effect heeft dan andere voedingsmiddelen. Het helpt ons dus ontstekingen te voorkomen en is goed voor onze gezondheid.

Hier zijn de andere voordelen van dit supervoedsel:

Alle regionale culturen van Latijns-Amerika tot Azië gebruiken cacaobonen als basisingrediënt in hun keuken. Het zit in een rijke variëteit van producten zoals zeep, lippenstift, lotions, en shampoos.

Hij wordt aangetroffen in cacao van Brazilië tot de Dominicaanse Republiek, en van Turkije tot de Colombiaanse kust.

De cacaobomen zitten vol met flavonoïden en polyfenolen die de boon en de pit beschermen. De lignanen die in cacao worden gevonden zouden kankerbestrijdend en anti-oxidant zijn.

De cacaoboon wordt gebruikt in verschillende diëten en wordt aanbevolen door de meeste artsen en voedingsdeskundigen.

Het wordt aanbevolen door de American Heart Association en de Dietary Guidelines Family om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen. Het is rijk aan cacaobestanddelen, cacaopolyfenolen en Bisfenol-A, dat voor ten minste 55% uit cacaovet bestaat. Zo wordt het bestempeld als een natuurlijke flavanoïde.

Author: editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.