How to Create a White Paper

Dan is er…

In mijn laatste artikel, schreef ik over spaghetti, verergerd door barbecue. Deze keer wil ik iets vertellen over brood. Het is zo moeilijk te verkopen, en het is een uitstekende.

Voor de langste tijd, was brood het "in" ding om te eten. Dat is waarom wanneer je een Italiaan werd, je het wist. Maar naarmate de tijd vorderde, gaf je eigenlijk de voorkeur aan een dip (salade) of pizza met een sneetje brood. Toen deden andere mensen dat, en verkenden andere opties.

De sleutel is het vinden van een gemene deler om te delen. Dat is de basis van de markt van vandaag. We willen allemaal iets ontvangen dat vertrouwd is, maar dat "bewaard" wordt door één of twee mensen of meer. Het probleem is om het in te pakken in een kleine verpakking die toch een "groot" stuk heeft om te delen met diegenen die "vroeger" precies hetzelfde lekker vonden.

Dat is waarom je een white paper en handout met een lange houdbaarheid kunt maken. Ideeën die één persoon aan iedereen tegelijk kan voorleggen en die nieuwe inzichten bieden voor iemand die nieuw is in de Italiaanse keuken. Hoe langer het op de plank van "tti" blijft liggen, hoe trouwer het zal zijn. Zie het dus niet als iets verkopen. Zie het als een vraag stellen: "Heb ik je ooit dit verhaal verteld?

Ik had me bijna opgegeven voor "lunch" met de hele familie maar dan zijn mijn Kosten zo hoog dat ik dat niet kan opbrengen!

Hoe kan ik dit idee om een gerecht te verpakken uniek maken? We hebben uitgezocht waarom een plastic bakje meer kost dan een eettentje, van dezelfde grootte. Toen maakten we een gaatje in de plastic bak en stopten daar de oplossing voor het eten in. Niemand zal dat ooit nog willen!

Wat dacht je van een verpakking die makkelijk in te schenken is, erg handig voor sommige "ambitieuze" bloggers. Dan blijft je pakje in je keuken staan, hoeveel dagen het ook op de plank blijft staan.

Als je pakket eenmaal elke dag voor de ogen van de eters staat, zipt het gewoon verder in hun gedachten en gaan ze denken "gebruik je volgende recept". Misschien gebruikt iemand anders in een groep van 20 of 50 mensen wel hetzelfde pakje voor hun kleine eetavontuur. (Ook al ziet het er niet precies hetzelfde uit als dat van jou, je gaat het geweldig vinden)

Je kunt zelfs van zoiets een t-shirt maken. Elke keer dat het gebruikt wordt krijgen de gasten een andere. Het zal een code zijn die gekoppeld is aan het hoofdpakket als het online verkocht wordt, en andere bezoekers zullen er ook een willen. Ik heb een shirt laten maken dat ik al mijn klanten een paar jaar geleden heb geleerd. Ik paste het t-shirt eens per maand aan met de ingrediënten uit het pakket. Elke keer als ik een gokje waagde, bleek het goed te zijn. Het duurde anderhalf jaar maar het t-shirt groeide. Mijn bedrijf had mensen die op straat naar het t-shirt vroegen.

http://kotalatrific industrials.com/408 Enhanced Nanotechnology Tissue.

In feite is het zo waardevol omdat je niet veel meer geld hoeft uit te geven aan een stuk of een verpakking. Je wilt het heetste ding dat er is. Maak ze niet. Daarom worden ze Trade Show verpakkingen genoemd. Het is ontworpen om zo strak en "dealer waardig" te zijn, dat het nooit meer gebruikt zal worden!

Author: editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.