Indiaas eten

Indiaas eten Delft

Door in Nederland te wonen, heb ik de smaken leren kennen van het Indiase eten dat in mijn land wordt gegeten. Als je in India India Indiaas eet, is dat vaak heel anders dan de smaak van andere mensen, want in India gaan de specerijen en de Degustatie veel verder dan bakken, of poffen, of een vleugje limoen en koriander toevoegen.

U bent waarschijnlijk wel bekend met chili Paneer, een soort pittige en romige groente. Het wordt gekookt in een romige en rijke jus. En u bent waarschijnlijk het gerecht Kulfi tegengekomen, dat ook een pittige curry is. Maar misschien heb je je niet gerealiseerd dat veel Indiase gerechten op de een of andere manier worden gekookt.

Nederlanders begrijpen het eten van de landen, en daarom vind je veel Nederlandse namen voor Indiase gerechten. Wanneer u naar Turkije of Griekenland gaat, kunnen de gerechten iets anders zijn, maar de basis is vrijwel hetzelfde. De Turkse gerechten zijn voornamelijk gebaseerd op de oude Turkse specerijen zoals komijn, kurkuma en cayennepeper. De Griekse keuken daarentegen maakt veel gebruik van Griekse specerijen zoals knoflook, ui en olijfolie.

Misschien realiseert u zich niet dat veel van de Indiase gerechten worden gekookt in de olie die u in de keukens van hun huizen vindt. Dit komt omdat het een zeer belangrijk onderdeel van het kookproces is. Gerechten zoals Roast Beef puttu en Goan chicken curry staan bekend om hun watertandende smaken. Als u een grote fan bent van de Indiase keuken, dan moet u zeker eens de Thaise keuken proberen.

Thais eten wordt over het algemeen gemaakt door het te marineren met veel verschillende specerijen. Gerechten worden ook ingedeeld op basis van hun kleuren. Antikleuren worden gebruikt bij gerechten die in olie gekookt moeten worden. De kleuren worden gebruikt om het voedsel kleurrijk te maken.

Een van de meest populaire Thaise gerechten is Char Kneading. Het is een pittig gerecht dat vanaf het begin wordt gemaakt. Het kan in slechts 30 seconden worden bereid. Visliefhebbers zullen zeker dol zijn op Thaise visballetjes. Net als andere recepten worden ook deze gemarineerd met vijf populaire specerijen: chilipeper, knoflook, citroengras, kaffir limoenblad en Thaise basilicum.

Als u van pittig eten houdt, is Khao Phad Kra Prao misschien ook wel iets voor u. Dit wordt vaak omschreven als Thailand’s versie van een Thaise chili. Het is pittig gekruid en bedekt met kokosvlokken. De kokosvlokken worden gemengd met chili, limoensap, basilicum en vijf andere specerijen. Inderdaad zeer pikant.

Een ander recept waar u van zult houden is afgestemd op uw persoonlijke wensen en smaken. De Indiase Almond Beef is gemarineerd met beide kanten van het rundvlees om die rijke en romige smaak te krijgen. Gekookt met amandel, Indiase kip en kerriepoeder, zult u de kalkoen nooit missen.

Voor een lichte maar bevredigende Chinese maaltijd, waarom niet proberen de Eend Confit gelegen op Ideal China Tour. Deze tour biedt deze onderdompeling aan in Alishan Castle, gelegen in Guilin. Tijdens de onderdompeling kunt u genieten van een heerlijke Tagine met onder andere eend. Het wordt geserveerd op een bed van tijmgroen en kussens.

Het dorp Bars Witton is een verzameling van individuele cottage restaurants. Hier kunt u genieten van de Marokkaanse Asado (geroosterd lamsvlees gekookt in een onbetaalbare saus) en de Caoine (verbrande kokosnoot met Tanzaniaanse kruiden)

De Johannesburg Universiteit van Kaapstad geeft weer een cursus over de Indiase Keuken. Thema: Chettinad en Indiase kruiden. Meer dan 3 dozijn studenten zijn nu afgestudeerd aan de cursus.

Author: editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.