Tapas

Tapas Oisterwijk

Het woord tapas komt van een Latijns woord dat eigenlijk "zetten" betekent. Als een heerlijk en voedzaam bar- en snackartikel, hebben tapas het onderscheid van het meest populaire en begeerde voedsel in Latijns-Amerika te zijn. Tapas zijn vaak te vinden in particuliere en professionele bars, cafés, en soms in moderne, luxe restaurants.

Typische perceptie van tapas Oisterwijk

Leonard De Cant omschrijft tapas fabelachtig als, " dienbladen met eten, cocktails inbegrepen, tapas van de dag".

Elk land heeft zijn eigen stijl van tapas. In Brazilië bijvoorbeeld, zijn tapas groot en diep. Het is niet ongewoon om een tapa te vinden ter grootte van een paar vingers, met verschillende platte borden op een rij rond een grote tapa-bodem – en de cocktail op de bodem. Typisch tapas zijn te vinden in grotere restaurant achtige inrichtingen waar ze worden geserveerd in een kom formaat container samen met een paar hoofdgerechten. Elk gerecht wordt op een eigen schotel gezet, waarbij het hoofdgerecht bovenop de rest van de gerechten wordt geplaatst. In veel landen worden tapas geserveerd in een grote schaal in het midden van de eetzaal. In dit soort bars en snackrestaurants worden veel verschillende soorten tapsas geserveerd.

De evolutie van tapas.

In het begin van 1970 bracht een Amerikaans marketingbureau de aantrekkingskracht van Californische wijn aan het licht. Californische wijnen werden toen aangeboden in een nieuw soort voor volwassenen, genaamd "Red Forms." Deze lijst bevatte staafjes met Chardonnay, Sonoma clementines, en dergelijke. De truc was de naam was "voor" wijn getapt op het eerste, met de conjunctie van "voor" eigenlijk vertaald naar het Wine Institute of California. Deze informele en nieuwe proeverij werd vervolgens beschouwd als de nieuwe standaard van wijnsmaak in de Verenigde Staten.

Author: editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.